Lancering deelauto’s

09 nov 2018

Donderdag 8 november zijn door Wonen op Flakkee, projectontwikkelaar, in Stad aan het Haringvliet, in de nieuwe wijk Havenstadt op feestelijke wijze twee volledig elektrische BMW’s i3 deelauto’s gelanceerd. Hiermee hebben wij een landelijke primeur en laten wij zien dat mobiliteit een onderdeel is van de leefomgeving die je creëert als projectontwikkelaar.

 

Deze deelauto’s zijn als integraal onderdeel opgenomen bij de ontwikkeling van deze nieuwe wijk. “Door mensen een alternatief te bieden voor de tweede auto ontstaat er meer ruimte in de wijk en creëer je een prettigere leefomgeving”, licht Jean-Paul Scheurleer, projectontwikkelaar Wonen op Flakkee, toe. “Als projectontwikkelaar vinden wij het belangrijk dat we een leefomgeving realiseren die voor de volgende generaties ook fijn is. Dat het nog niet eerder is gedaan, was voor ons geen reden om het niet te doen. We geloven in het idee en de aanpak. En dan moet je soms het lef hebben om het te doen. Verandering moet je doen, niet alleen erover praten. De auto’s worden in deze wijk omarmd, dat is de mooiste bevestiging die je kunt krijgen voor je idee”, aldus Jean-Paul Scheurleer.

De aanpak waarmee deze wijk is ontwikkeld wordt niet alleen door de bewoners omarmt, blijkt ook uit de vele aanwezigen tijdens de lancering. Wethouder Daan Markwat, die bouwzaken in zijn portefeuille heeft, is trots op de snelle realisatie van het nieuwbouwproject; “Havenstadt geeft een positieve impuls aan de leefbaarheid van Stad aan ‘t Haringvliet!”. Portefeuillehouder duurzaamheid, wethouder Arend-Jan van der Vlugt, vult aan; “Het is de eerste keer dat het deelauto-concept in een nieuwbouwwijk wordt toegepast; inwoners van Havenstadt kunnen duurzamer autorijden èn er staan minder ongebruikte auto’s op straat. Het project levert een waardevolle bijdrage aan onze duurzaamheidsambities om in 2020 energieneutraal te zijn!”

 

De bewoners van deze nieuwe woonwijk, grotendeels afkomstig uit de randstad, hebben naast hun nieuwe woning de mogelijkheid om een elektrische auto te gebruiken. “We zien dat voor veel mensen een tweede auto eigenlijk wel wenselijk is. De meeste winkels en voorzieningen zijn te vinden in een dorp verderop. Vaak net iets te ver om te fietsen. Maar niet iedereen wil ook daadwerkelijk die tweede auto voor de deur. Dat hebben we opgelost door deelauto’s toe te voegen aan de inrichting van de wijk. En we hebben bewust gekozen voor elektrische auto’s, we moeten duurzamer met de aarde omgaan, vervoer hoort daar ook bij.” zegt Jean-Paul Scheurleer.

 

De deelauto’s worden gefaciliteerd door MobiliteitsMeesters, zij bieden oplossingen voor flexibele en duurzame mobiliteit. In de wijk waar nu al 40 en volgend jaar nog 20 woningen worden opgeleverd. In deze wijk worden in eerste instantie 2 auto’s in gebruik genomen. Jouke Baarda van MobiliteitsMeesters: “Als het een succes is, kunnen we er natuurlijk altijd nog meer auto’s bij plaatsen. Ons doel is om voor alle bewoners van Goeree-Overflakkee deelmobiliteit beschikbaar te maken”.