ABB’s oplossingen vormen de kern van de kritieke infrastructuur van huizen, gebouwen en steden. Van levering van elektriciteit, water en warmte, tot de automatisering van de fabrieken waarin wij werken. ABB wordt al 125 jaar gedreven door het veiliger, duurzamer, productiever en efficiënter maken van de wereld. Wij doen dit door technologische ontwikkelingen en innovaties. We bieden een breed programma producten en oplossingen voor het aansluiten, beschermen, controleren en meten van:

  • elektrische installaties
  • groepenkasten
  • energieverdelers
  • elektronica
  • elektromechanische apparaten

Doel deelname ‘Innovathuis’

ABB’s oplossingen zullen worden geïnstalleerd en ingesteld door Schipper Electro. ABB Smart Energy Management module wordt gekoppeld aan Busch-free@home® huisbesturingssysteem en REACT omvormer.

ABB’s doel is om huisautomatisering en energiemanagement optimaal te bundelen. We verwachten, binnen dit ‘Innovathuis’ project, maximaal te leren en te optimaliseren. Het Innovathuis creëren we alleen door samen te werken, systemen te koppelen, te doen, te leren, data te analyseren en te optimaliseren.

Koppelen van systemen door Schipper Electro

Wat er in eerste instantie geïnstalleerd wordt door Schipper Electro is de ABB Smart Energy Module (SEM). SEM monitort, optimaliseert en communiceert energiestromen binnen een Smart Home. Deze module wordt gekoppeld aan het Busch-free@home® huisbesturingssysteem, de Busch-Welcome® deurcommunicatie systeem en de REACT zonne-energie omvormer en batterij opslag. In de toekomst zullen er steeds meer zonne-omvormers worden uitgerust met opslag en geïntegreerd met complexe en slimme omgevingen om de gestelde energieverbruik doelen te bereiken.

REACT draagt de informatie over zonne-energie, thuisverbruik en batterijstatus over het draadloze netwerk over naar het access point van het free@ home-systeem. Vervolgens worden andere free@ home-apparaten aangestuurd en nieuwe slimme functionaliteiten geactiveerd op basis van energie-informatie.

Energieverbruik verminderen
De uniforme gebruikersinterface maakt het mogelijk om het thuisverbruik en de productie van zonne-energie altijd onder controle te houden, waardoor het energieverbruik van het netwerk wordt verminderd. Dit vermijdt verbruikspieken door de elektriciteitsbelasting te spreiden en het gebruik binnen de capaciteit van de geproduceerde energie te houden. Dit levert een optimaal systeem op waarbij energie inzicht en gemak hand in hand gaan, wat op deze schaal nog niet eerder gedaan is in Nederland.