Schipper Electrotechniek bv is veelzijdig en heeft een breed dienstenpakket. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met de aanleg van elektrotechnische installaties in woningen en bedrijfsgebouwen. Zowel kleinschalige als grootschalige projecten worden met zorg uitgevoerd. Schipper Electrotechniek bv volgt alle ontwikkelingen in de branche op de voet en is dus snel op de hoogte van veranderende regelgeving, bijvoorbeeld op het gebied van milieu.

Schipper Electrotechniek bv heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in woningbouw, variërend van vergaande domoticatoepassingen in luxe villa’s of zorgwoningen tot technische installaties in grootschalige woningbouwprojecten op Vinexlocaties. Daarnaast zorgt het ook voor het grootonderhoud van installaties in woningen van woningcorporaties.

Het Innovathuis is een ambitieus project op het gebied van verlichting, verwarming, deurcommunicatie, audio, raamverduistering en energieopslag. Stuk voor stuk state-of-the-art technieken maar hoe krijgen we het voor elkaar dat goede technieken ook goed met elkaar samenwerken? Het antwoord hierop is domotica, ook wel huisautomatisering genoemd.

Met de ABB free@home installatie krijgt de bewoner van de toekomst volledige controle over alle systemen die in het huis aanwezig zijn. Met één app kunnen ramen en deuren worden bediend, muziek worden afgespeeld, verlichtingssferen worden gekozen en temperatuur worden geregeld. Dit toch al vernuftige systeem wordt ook nog eens gecombineerd met de ABB Smart Energy Module.

De gebruiker krijgt hiermee inzicht in de actuele opbrengst van de 31 zonnepanelen en het energieniveau in het accupakket. Dit systeem kan zelf de energiestroom regelen, zo wordt eerst de opgewekte energie gebruikt voor eigen gebruik, voor bijvoorbeeld het laden van de auto of de wasmachine en het overschot aan energie wordt opgeslagen in het accupakket. Door deze techniek wordt de gebruiker minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en profiteert hij zoveel mogelijk van de eigen opgewekte energie.

Met ABB free@home en de Smart Energy Module is dit Innovathuis klaar voor de toekomst.